Archief

Detailhandelstructuurvisie vastgesteld

De raad heeft in zijn vergadering van 23 september de detailhandelstructuurvisie Westland vastgesteld.

Door middel van een aangenomen amendement is het besluit wel gewijzigd met betrekking tot de aanbevelingen ten aanzien van het recreatief winkelen.

In deze detailhandelstructuurvisie wordt het te voeren beleid ten aanzien van de detailhandel beschreven.

Detailhandel heeft naast een belangrijke economische functie ook een belangrijke sociaal-maatschappelijke functie, wat in de visie is meegenomen.

Een meerderheid van de raad gaf aan zich te kunnen vinden in de visie zoals die voorlag, met uitzondering van de beleidsaanbevelingen om het recreatief winkelen in Naaldwijk te concentreren.

De fracties van de VVD, de LPF en de ChristenUnie/SGP zijn van mening dat het concentreren van het recreatief winkelen in Naaldwijk in Westland niet bijdraagt aan het instandhouden van een evenwichtige winkelvoorziening in alle Westlandse kernen. Daarom hebben ze een amendement ingediend om deze beleidsaanbevelingen ten aanzien van het recreatief winkelen uit het besluit te halen.

Het amendement werd gesteund door het CDA en GemeenteBelang Westland. De fractie van Progressief Westland steunde het amendement niet, omdat deze fractie vindt dat concentratie van het recreatief winkelen in één van de kernen een positieve invloed kan hebben op de koopkracht binnen Westland.