Archief

Nieuwe Hoekstee stap dichterbij

Onlangs heeft het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR) namens het B&W van de gemeente Rotterdam, een private partij opdracht gegeven tot het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek naar een nieuw multifunctioneel centrum in Hoek van Holland. Een nieuwe Hoekstee is daarmee een stap dichterbij gekomen.

De strekking van de opdracht van het OBR is drieledig.

Het in beeld brengen van de optimale functionaliteit van het multifunctionele centrum, het verzorgen van een analyse en beschrijving met betrekking tot de exploitatieopzet en het maatschappelijk en commercieel gebruik van de nieuwe voorziening en als laatste het opstellen van een reële vervolgplanning tot het moment dat het nieuwe multifunctionele centrum in gebruik kan worden genomen.

Tevens wordt aangegeven welke stappen benodigd zijn om in december 2009 aan te kunnen vangen met de bouw- en /of sloopwerkzaamheden.

Portefeuillehouder Hestia Reukema ( VVD) is zeer tevreden met deze vervolgstap. "We creëren hiermee nu absoluut snelheid in het proces. Het streven van de deelgemeente is om een wijkgebouw tot stand te brengen met o.a. een zorgcentrum, een centrum voor jeugd en gezin, sport- en cultuurvoorzieningen en een bibliotheek. Ook moet de functie van het huidige (openlucht) zwembad in de planvorming worden meegenomen.