Archief

Inloopavond herinrichting N220 Heenweg

Op dinsdag 21 oktober organiseert de provincie Zuid-Holland een informatiebijeenkomst over de reconstructie van de kruising van de N 220 Maasdijk, de Heenweg en de Papedijk te Heenweg.

De bestaande, met verkeerslichten geregelde kruising, wordt aangepakt om de verkeersveiligheid te verbeteren.

De parallelweg aan de zuidzijde van de N 220 Maasdijk wordt ter hoogte van de Papedijk op grotere afstand van de hoofdrijbaan gelegd. De op- en afrit aan de noordzijde naar Heenweg worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. In de toekomst wordt dat verkeer afgehandeld via de oostelijke randweg Heenweg. Deze wordt vervolgens via een nieuw aan te leggen rotonde op de N 220 Maasdijk aangesloten.

Het fietsverkeer en voetgangersverkeer kan in de toekomst nog wel van de op- en afrit Heenweg gebruik maken. Bij de kruising N 220, Heenweg en Papedijk worden verkeerslichten geplaatst, waarin ook een oversteek over de N 220 voor fietsers en voetgangers is meegenomen.

Voor de uit te voeren werkzaamheden is een voorontwerp gemaakt, in samenwerking met de gemeente Westland en het Hoogheemraadschap van Delfland. De provincie wil het voorontwerp bespreken met omwonenden en andere belanghebbenden en wel op dinsdag 21 oktober. De inloopavond vindt plaats van 19.00 uur tot 20.30 uur in het Partycentrum Open Huis, Hyacinthstraat 24 te Heenweg.

Daarnaast liggen de plannen vanaf 22 oktober 2008 tot en met 7 november 2008 gedurende twee weken ter inzage bij de gemeente Westland, kantoor 's-Gravenzande.