Archief

M-D komt met sluitende begroting

De begroting van Midden-Delfland voor 2009-2012 is sluitend, tast de bestaande voorzieningen niet aan en bevat voldoende middelen voor nieuw beleid, aldus de gemeente zelf.

Daarnaast is er het komende jaar in vergelijking met de meerjarenbegroting 2008-2011 sprake van een lagere toename van de lastendruk voor de inwoners van Midden-Delfland.

Afgelopen dinsdag 23 september bood het college de gemeenteraad de nieuwe begroting aan. Versterking van de vitaliteit van de dorpen, het behoud van het open en agrarisch cultuurlandschap èn een goede dienstverlening aan de inwoners zijn de aspecten waarop de gemeente zich in de komende begrotingsperiode concentreert.

Kenmerkend voor de gemeente Midden-Delfland is haar veelzijdige karakter. De gemeente vindt het dan ook belangrijk deze veelzijdigheid te koesteren en verder te ontwikkelen. Bijzondere aandacht krijgen de leefbaarheid, het voorzieningenniveau en het verenigingsleven in de dorpen.

Voor het realiseren van deze solide begroting wordt een deel van de algemene reserve gebruikt; 40% hiervan wordt ingezet voor het realiseren van de eerder benoemde hoofdopgaven van Midden-Delfland. De vermogenspositie die ook in voorgaande jaren al groot genoeg was voor een gemeente van onze omvang, is dit jaar met een toename van circa € 2,5 mln. versterkt.