Archief

Maassluis waarschuwt voor containers

De gemeente Maassluis waarschuwt ouders van kinderen voor gevaarlijke afvalcontainers in de stad. Op 17 september viel in de Talmastraat een zes jarig jongentje in een afvalcontainer. De jongen moest er door hulpdiensten worden uitgehaald, hij raakte niet gewond.

Ook in andere plaatsen zijn soortgelijke ongevallen gebeurd. Vooral jonge kinderen zien de inworplade van de ondergrondse afvalcontainers als een goede verstopplaats. En dat is niet zonder gevaar. Na sluiting van de inworplade, wordt de inhoud van de lade namelijk in de ruim 2,5 meter diepe afvalcontainer gekiept. Dit betekent dat kinderen die in de containers kruipen, een val van ruim 2 meter riskeren. Deze val is vergelijkbaar met een val uit een raam op de eerste etage van een woning. Zo'n val kan ernstige gevolgen hebben.

Om te voorkomen dat Maassluise kinderen in de afvalcontainers kruipen, roept de gemeente alle ouders van jonge kinderen op om hun kind te waarschuwen voor de gevaren hiervan. Daarnaast bekijkt de gemeente samen met de leverancier welke andere mogelijkheden er zijn om ongelukken te voorkomen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen