Archief

Nepwapens in De Lier

De politie heeft vrijdagmiddag een inval gedaan in een paintball winkel aan de Jan van Laarweg in De Lier en heeft alle wapens, waarmee de sport wordt beoefend, in beslag genomen.

De winkel verkoopt en verhuurt paintballwapens. Paintball is een zeer populaire sport en wordt vaak gedaan door groepen tijdens bedrijfsfeesten.

De eigenaar, Arend Pilon is zeer verbaasd over de inval. Hij is al meer dan 18 jaar werkzaam in deze branche. Pilon vermoedt dat hij als voorbeeld dient voor de gehele paintball sport.

Er was net een nieuwe lading paintballwapens binnen gekomen. De politie heeft voor tonnen in beslag genomen en zegt dat de wapens illegaal werden verkocht aan particulieren. De winkel gaat via gerechtelijke procedures proberen om de handel terug te krijgen.

De zaak kwam aan het rollen door een aanhouding in Delft Daar hielden agenten een 30-jarige man aan, die een wapen voorzien van een rode laserpunt op mensen op straat richtte. Twee mensen deden aangifte van bedreiging. De Delftenaar verklaarde op het politiebureau dat hij het wapen bij het bedrijf in De Lier had gekocht.

Categorieen:
De Lier Algemeen