Archief

Andere veiltijden gewenst

De veilingklokken draaien al sinds het ontstaan vroeg in de ochtend. De Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB) vraagt zich af of dit nog steeds het meest efficiënte tijdstip is en wil de discussie hierover op gang brengen, zo meldt Bloemisterij.

Volgens de VGB kleven er veel nadelen aan de huidige vroege veiltijden. Het bemoeilijkt een efficiënte logistieke planning (mede door het fileprobleem) en het maakt de bloemenhandel op de arbeidsmarkt onaantrekkelijk.

Met een klankbordgroep wil de VGB verschillende scenario's ontwikkelen en laten doorrekenen. Misschien is 's middags of 's avonds ook een goede veiltijd. Tijdens een brainstormbijeenkomst zei hoogleraar distributielogistiek Jos Vermunt dat het criterium voor de veiltijd het moment dat vrachtwagens bij de klant aankomen moet zijn. Nu is dit traditiegetrouw nog het moment waarop producenten aanvoeren.

De komende maanden zullen de verschillende opties worden bekeken. Ook zal worden gekeken of er dan landelijk gelijke tijden voor het veilen moeten komen.

Categorieen:
Algemeen