Archief

Onderzoek naar ondersteuning

Dit jaar is er onderzoek gedaan naar de tevredenheid van inwoners uit de gemeente Westland die ondersteuning hebben gevraagd in verband met een lichamelijke beperking.

De tevredenheid is onderzocht op vier onderdelen: toegang tot de ondersteuning, hulp bij het huishouden, hulp-middelen en bekendheid Wmo-raad. Er is een steekproef uitgevoerd onder 375 cliënten.

Toegang tot de ondersteuning krijgt een score van 7,3, hulp bij het huishouden krijgt een 7,9. Vervolgens scoort hulpmiddelen een 7,5. De bekendheid van de Wmo-raad is 30%.

Van de ondervraagden die bekend zijn met de Wmo-raad is 77% tevreden over de mate waarin de raad opkomt voor het belang van de cliënten.

Voor de meeste cliënten voldoet de ondersteuning aan de verwachtingen (89%). Ook zijn de clienten positief over de mate waarin ondersteuning helpt bij het zelfstandig wonen en meedoen aan de maatschappij (90%).

In de Wmo gaat het om welbevinden van mensen. Omdat het om mensen gaat, hebben burgers een centrale positie in de uitvoering van de wet. Zo moeten burgers intensief worden geraadpleegd bij de vormgeving van Wmo-beleid.

Categorieen:
Westland Algemeen