Archief

Kinderen Westland maken project

Afgelopen vrijdag is op het bestuurskantoor in Naaldwijk een kinderwerkgroep van het openbaar onderwijs Westland bijeengekomen ter voorbereiding van het project 'Zo zijn onze manieren'.

Leerlingen van het Palet in Naaldwijk, Honselersdijk en Poeldijk, de Kyckert in Wateringen , De Driekleur in 's Gravenzande, de Vlieten in De Lier, de Schakel in Maasdijk, de Willemsschool in Monster , het Galjoen in Den Hoorn en de Schutse in Maasland hebben hier gepraat en nagedacht over hun 'manieren'.

Het hele jaar nemen de scholen van de stichting openbaar onderwijs Westland actief stelling tegen pesten, discriminatie en intimidatie. Elk jaar worden in het begin van het schooljaar de puntjes weer even op de "i" gezet. Vorig schooljaar werden in het Normen en Waarden project de schoolregels in een gouden "waarden en normen" koffertje aan burgemeester van der Tak van de gemeente Westland aangeboden

Bijzonder aan dit project is dat kinderen niet alleen deelnamen aan de lessen in de klas, maar nu ook echt mee mogen denken aan de inhoud van het project.

Het project 'Zo zijn onze manieren' zal in oktober/ november op de scholen van de Stichting Openbaar Onderwijs Westland gaan draaien.