Archief

TJW niet overtuigd van Waterplan

Naar aanleiding van de belangrijke beslissing die de Westlandse gemeenteraad op 23 september a.s. moet nemen omtrent het Waterplan heeft het bestuur van Tuinbouw Jongeren Westland de afgelopen maanden een drietal gesprekken gevoerd. Eerst met de wethouders Duijvesteijn en Meijer, daarna met het bestuur van LTO Glaskracht Westland en als laatste met Koos Verbeek en Johan van der Burg van het Hoogheemraadschap van Delfland.

Het bestuur van TJW heeft geconcludeert dat het Waterplan zoals dat er nu ligt niet voldoet waarbij het TJW aangeeft er dan ook niet achter te kunnen staan.. De gesprekken met de wethouders en vertegenwoordigers van het Hoogheemraadschap van Delfland waren zeer goed voor de beeldvorming. Echter op het inhoudelijke punt van het gratis ter beschikking stellen van de benodigde 160 ha door hoofdzakelijk glastuinbouwbedrijven kon het bestuur van TJW niet overtuigd worden.

De jongeren hebben de toekomst wordt er altijd gezegd, maar zij moeten wel voor deze toekomst waken vinden de bestuursleden.

Het gratis ter beschikking moeten stellen van grond, ter waarde van circa € 105 mln euro, vinden zij een oneerlijke verdeling van de kosten om het Westland droog te houden.

Het feit dat bij gemeente Westland en Delfland bekend is dat het bedrijfsleven tegen het plan is zoals dat er nu ligt, zou volgens het bestuur van TJW moeten leiden tot een herziening van het plan op met name de financiële aspecten. TJW sluit zich dan ook aan bij een voorstel van LTO Glaskracht Westland om een fonds op te richten waarin Delfland, gemeente Westland en het Westlandse bedrijfsleven allen hun bijdrage aan leveren.

Opvallend vindt TJW dat Delfland zelf de beslissing omtrent het Waterplan al heeft genomen en dat nu direct 1 week later het voltallige bestuur al aangeeft zich na de verkiezingen niet meer beschikbaar te stellen.

TJW heeft het volste vertrouwen in de gemeenteraad die de definitieve keuze omtrent het Waterplan moet gaan maken op 23 september.

Categorieen:
Westland Algemeen