Archief

Inspiratie bij FloraHolland Gerberadag

Persoonlijk contact tussen kwekers en kopers levert inspirerende ideeën op over de manier waarop de vraag naar Gerbera's vergroot kan worden.

Dat bleek tijdens de Gerberadag, die FloraHolland op 3 september voor haar Gerbera-aanvoerders, kopers en veredelaars op de vestiging Naaldwijk organiseerde.

Gedurende het ochtendprogramma bezochten zo'n zeventig Gerbera-aanvoerders de exportbedrijven Hamifleurs, Ed de Groot, Hoekhuis Bloemengroep, J. van Vliet, Fleurada en Intergreen. Daar werden contacten gelegd of versterkt. Ook kwamen de huidige ontwikkelingen in het Gerberavak volop aan bod.

Vrijwel alle product- en marktaspecten aan zowel kwekers- als koperskant passeerden de revue: assortiment, kleuren, areaalontwikkeling, prijsvorming, verpakking, afzetontwikkeling, transport en energie.

De Gerberadag vond plaats tijdens de Gerberaweek. Op de FloraHolland-vestigingen in Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg werden die week alle Gerbera's tentoongesteld die dit jaar geïntroduceerd zijn. Exporteurs en groothandelaren hebben tijdens de Gerberadag door middel van een 'blinde keuring' bepaald welke van de tachtig introducties zich de meest veelbelovende Gerberanoviteit van 2008 mogen noemen.

In de categorie grootbloemige gerbera's is dat de gele 'Captiva'. In de categorie Gerbera kleinbloemig ging de eerste prijs naar de oranje 'Jambo'. Bij de categorie Specialties was de eerste prijs voor 'Miro'.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen