Archief

Druk zomerweekend reddingsbrigade

Het mooie zomerweer van afgelopen zaterdag en zondag heeft de strandwacht van de 's-Gravenzandse Vrijwillige Reddingsbrigade het nodige werk opgeleverd.

In totaal moest 16 keer EHBO verleend worden op de verschillende strandwachtposten. Het betrof in de meeste gevallen kwallenbeten, insecten steken en snij wonden. Ook waren er twee vondelingen en een vermissing. Gelukkig zijn kinderen en ouders in korte tijd met elkaar herenigd.

Zaterdagmiddag 30 augustus werd er vanaf de strandwachtpost "Bankdijk" een omgeslagen catamaran waargenomen ten noorden van strand Arendsduin. Een reddingboot is ter plaatste gegaan. Kort na aankomst arriveerde er een tweede reddingboot van de Monsterse reddingsbrigade. Beide reddingboten hebben de catamaran weer overeind geholpen. Vervolgens heeft de catamaran zijn zeiltocht kunnen vervolgen.

Zondagmiddag even na vijf uur kreeg de strandwacht een melding binnen van een suikerpatiënt met een te lage suikerspiegel ter hoogte van strand Vluchtenburg. De strandwacht is direct ter plaatse gegaan. Gelijktijdig is een ambulance gealarmeerd. Bij aankomst van de strandwacht heeft de suikerpatiënt limonade gekregen. Vervolgens verbeterde de situatie van de suikerpatiënt snel. Bij aankomst van het ambulancepersoneel is de suikerspiegel van de patiënt gemeten. Deze was na enige tijd op orde. Hierna heeft de suikerpatiënt zijn strandbezoek kunnen vervolgen.

Categorieen:
Monster Algemeen