Archief

Bibliotheek Wateringen wordt heropend

Bibliotheek Wateringen zal op vrijdag 12 september officieel heropend worden door Wethouder Van der Zwan. Bibliotheek Wateringen heeft de afgelopen maanden flink verbouwd.

De bibliotheek is opnieuw ingericht en wel volgens het "retail marketing" principe.

Deze term is afkomstig uit het winkelbedrijf en heeft te maken met de manier van presenteren van het geboden assortiment. De collectie is gegroepeerd op interesse gebied. Er is gebruik gemaakt van kleurcollecties en pictogrammen.

De romans en informatieve boeken over een bepaald onderwerp staan bij elkaar gepresenteerd. Belangrijke onderdelen van de collectie zijn frontaal geplaatst zodat de omslag van het boek direct zichtbaar is, er is een powerwand met nieuwe aanwinsten en er zijn presentatiepanelen op de kasten. Centraal in de bibliotheek worden op thematafels materialen gepresenteerd en tentoongesteld.

Daarnaast is de jeugdhoek opgeknapt, is er een nieuwe leeshoek en is er een Makkelijk-Lezen-Punt voor volwassenen.

Tijdens deze heropening wordt ook stilgestaan bij de automatiseringsslag die alle vestigingen van Bibliotheek Westland dit jaar hebben doorgemaakt. In alle negen vestigingen is selfservice ingevoerd, met als laatste Honselersdijk. Na enkele aanloopproblemen verloopt deze nieuwe vorm van innemen en uitlenen van materialen vloeiend.