Archief

Vrouw gered van verdrinkingsdood

De bemanning van reddingboot George Dijkstra van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij uit Ter Heijde heeft zaterdagochtend een 60-jarige vrouw van de verdrinkingsdood gered nabij Scheveningen.

De bemanning van KNRM station Ter Heijde oefende bij Scheveningen op zee. Tijdens deze oefening kreeg de bemanning van reddingboot George Dijkstra het verzoek om richting het zuiderlijk havenhoofd in Scheveningen te varen en uit te kijken naar een mogelijke drenkeling.

Ter plaatse zag de bemanning een drenkeling drijven die mogelijk buiten bewustzijn was en die bij het havenhoofd op de blokken dreigde te slaan. Twee bemanningsleden zijn in het water gegaan om samen met de aanwezige politie het slachtoffer tussen de blokken vandaan te halen.

Onder moeilijke omstandigheden werd de drenkeling overgenomen en via een lijnredding van de Haagse Reddingsbrigade naar de kant gebracht. Het slachtoffer was op dat moment buiten bewustzijn en het ambulancepersoneel heeft direct zorg verleend. Het slachtoffer was onderkoeld, maar wel weer bij kennis afgevoerd naar het Haga Ziekenhuis.

Categorieen:
Monster Algemeen