Archief

Winkeliers uit de brand geholpen

De getroffen ondernemers van winkelcentrum De Koningswerf worden financieel uit de brand geholpen door de gemeente Westland en beheerder FRM.

Na de sluiting van het centrum hebben de gemeente Westland en FRM geld apart gezet om de lopende kosten te betalen zolang de winkeliers geen inkomsten hebben.

Het college heeft besloten een voorschot uit te betalen op de schadeclaim die de winkeliers bij de gemeente Westland hebben ingediend. Aangezien de gemeente Westland de eigenaar is van het winkelcentrum, wil ze voorkomen dat de winkeliers er aan failliet gaan.

De hoeveelheid geld dat de gemeente apart heeft gezet is niet bekend, wel is duidelijk dat het bedrag de lopende bedrijfskosten en het onbrekende salaris dekt.

Een gang naar de rechter lijkt op dit moment dan ook niet meer aan de orde.

Er zijn de afgelopen tijd een aantal gespreken gevoerd om de maandelijkse lasten van de winkeliers te bekijken, hierbij was tevens een advocaat aanwezig van de winkeliers. De financiele voorziening van de gemeente kan door elke winkelier worden aangevraagd, maar verwacht wordt dat vooral de kleinere winkeliers er gebruik van zullen maken. Bovendien heeft FRM de huur op dit moment onderbroken.

Het is nog niet duidelijk hoe groot de schade van de winkeliers is. Gezamenlijk zal er een schade-expert worden ingehuurd.

Categorieen:
Westland Algemeen