Archief

Actie 'Waterkracht' in Westland en M-D

Politie Haaglanden hield zondag de derde in een reeks controles op het water in de gemeenten Westland en Midden-Delfland onder de naam 'Waterkracht'.

In totaal surveilleerden vijf boten in het gebied. Tevens werd er een helikopter van de KLPD ingezet, met een waarnemer van het Regionaal Milieuteam Haaglanden. Ze controleerden onder meer op nautische bescheiden, zoals het bezit van een vaarbewijs voor snelle motorboten en een registratiebewijs. Ook werd er gecontroleerd op het gebruik van een dodemansknop, vaargedrag, de vaarsnelheid, Delflandvergunningen en alcoholgebruik.

In de gemeente Midden-Delfland geldt sinds 5 juli een alcoholverbod op of aan het water. Er werden diverse blaastesten afgenomen, waarbij alle schippers onder de grenswaarde van 350 ugl bleven. Er zijn 75 boten gecontroleerd. In totaal zijn er 16 processen-verbaal uitgeschreven.

Één schipper die opvallend hard voer werd door de helikopter gesignaleerd, hij kreeg later door een landeenheid de boete gepresenteerd. Soortgelijke acties worden deze zomer herhaald.