Archief

Matreshka voor goed doel

De eerste veildag van de nieuwe troschrysant Matreshka heeft voor chrysantentelers Richard en Arjan van der Voort uit Honselersdijk ë 6.800,- opgeleverd. Op veiling Naaldwijk was de opbrengst ë 5.600 en op Aalsmeer ë 1.200. Zij schenken dit bedrag in zijn geheel aan Stichting Doe Een Wens. Deliflor Chrysanten, de veredelaar van het ras, vult dit bedrag aan tot ë 10.000.

De gebroeders staan volledig achter de doelstellingen van Doe Een Wens en grepen daarom de introductie van het nieuwe chrysantensoort met beide handen aan om er zoveel mogelijk geld mee in te zamelen. Vooraf zijn de kopers geënformeerd en de partij Matreshka was feestelijk versierd met posters en ballonnen van de stichting.

In Aalsmeer kwamen 20 dozen en op Naaldwijk 40 dozen van dit nieuwe chrysantensoort voor de klok. In totaal zijn er 35 kopers geweest die een mooie prijs hebben willen betalen voor deze noviteit. Gemiddeld kwam de prijs uit op ë 1,40 cent en dat is fors boven het gemiddelde. De hoogst genoteerde prijs was maar liefst ë 2,50 per tak.

Matreshka is een nieuwe paars-witte chrysant die zich onderscheid door een schitterend kleurcontrast tussen wit en paars. De bloemen zijn groot waardoor de sierwaarde in de boeketten bijzonder is. Vanaf heden worden er wekelijks circa 75.000 stuks van dit chrysantenrassen geproduceerd en verkocht.