Archief

Zoektocht naar ruimte Koningswerf

Vorige week is een onderzoek gestart naar de mogelijkheden voor alternatieve ruimte voor de winkeliers van De Koningswerf in 's-Gravenzande. Zij kunnen in verband met de vondst van asbest in het winkelcentrum hun winkels niet meer gebruiken.

Uit een opgesteld plan van aanpak voor de sanering van de asbestvervuiling in het winkelcentrum, is gebleken dat een sanering minimaal 2 maanden en mogelijk zelfs langer gaat duren. Voor de winkeliers is het nu de beste optie de winkels te verplaatsen. De gemeente en FRM Ontwikkeling onderzoeken de mogelijkheden om de winkeliers ook in financieel opzicht te helpen in de periode tot de nieuwe huisvesting te overburggen.

Vervolgonderzoek heeft uitgewezen dat, naast de reeds bekende plekken, het resterende deel van het winkelcentrum schoon is. De plekken die zijn besmet moeten nu gesaneerd worden. De werkzaamhgeden daarvoor zijn in strikte wetgeving vastgelegd. Dit betekent onder andere dat tijden de werkzaamheden het gehele winkelcentrum gesloten moet blijven. Ook is vast komen te staan dat geen verhoogde concentraties aan asbestvezels in de lucht zijn aangetroffen. Het is dan ook niet te verwachten dat er aantoonbare gevolgen voor de volksgezondheid zullen zijn.

De gemeente heeft toegezegd waar mogelijk alle steun te verlenen en al het mogelijke te doen om vertraging te voorkomen waar het de saneringsaanvraag betreft. Ook bekijkt de gemeente welke mogelijkheden er zijn om de winkeliers te ondersteunen.

Op donderdag 14 augustus om 19.30 uur is er in De Brug in 's-Gravenzande een informatieavond voor zowel het personeel van de winkels als andere belangstellenden.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen