Archief

'Gemeente aansprakelijk voor schade'

De winkeliers in winkelcentrum de Koningswerf in 's-Gravenzande hebben de gemeente Westland aansprakelijk gesteld voor de schade na het sluiten van het centrum door asbest.

De ondernemers hebben een advocaat in de armen genomen.

De gemeente is sinds vorig jaar juridisch eigenaar van het winkelcentrum. Het besluit om te sluiten kwam van de gemeente.

In de Brug in 's-Gravenzande werd donderdagavond een informatieavond gehouden. De avond werd met ongeveer 150 personen druk bezocht. Naast de gemeente was ook een vertegenwoordiger van beheerder FRM, en de GGD aanwezig.

Wethouder van der Zwan gaf aan op zijn verjaardag, 14 oktober, een opening op het tijdelijk verblijf te willen vieren. Dit zou mogelijk op het Graaf Florisplein zijn.

Er werden kritische vragen vanuit het publiek gesteld. Een heet hangijzer was waarom het saneren van asbest in een C1000 supermarkt in 2004 gebeurde zonder sluiting van De Koningswerf als gevolg. Daar kon geen van de partijen antwoord op geven.

Onderzoeksbureau Search heeft in februari gesteld dat er overal in het winkelcentrum asbest lag. Ook toen werden er geen drastische maatregelen genomen zoals sluiting. Er komt een onderzoek naar deze zaken.