Archief

Bijdrage voor bewoners Burgemeesterswijk

Bewoners van woningen in de Burgemeesterswijk in Maassluis die gesloopt en gerenoveerd worden, kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage in de kosten voor het verhuizen en het inrichten van hun nieuwe woning. Omdat het gaat om een verplichte verhuizing heeft de gemeente Maassluis hiervoor een speciale regeling.

De regeling is bedoeld voor huishoudens met een inkomen tot en met 125 procent van het sociaal minimum. Deze huishoudens ontvangen een eenmalige verhuisbijdrage van 690 euro. Dit bedrag wordt alleen verstrekt aan mensen die ook een vergoeding van Maasdelta Maassluis krijgen. De gezamenlijke tegemoetkoming in verhuis- en inrichtingskosten van Maasdelta en de gemeente Maassluis komt op 5.825,88 euro per huishouden. De regeling van Maasdelta is onafhankelijk van het inkomen.

Maasdelta heeft bekend gemaakt welke flatgebouwen en straten deel uitmaken van de tweede sloopfase. De betrokken bewoners worden door de gemeente met een brief geinformeerd over de regeling. In deze brief wordt aangegeven welke huishoudens in aanmerking komen voor de bijdrage en hoe de vergoeding kan worden aangevraagd.

Categorieen:
Maassluis Algemeen