Archief

Corso krijgt ruime voldoende

Het Varend Corso heeft dit jaar van het publiek een ruime voldoende gekregen. Het corso scoort met een 8,14 een prachtig rapportcijfer. Het onderzoek wijst verder uit dat ruim een kwart van de bezoekers afkomstig is van buiten Zuid-Holland. Daarmee is het corso hard op weg om een evenement met landelijk aanzien te worden.

In totaal werden 448 bezoekers over het corso ondervraagd. De helft daarvan vulde de enquête via de website in, de andere helft werd langs de route benaderd. Zo'n 50% van de bezoekers blijkt in het Westland te wonen en 20% is zelf werkzaam in de land- of tuinbouw.

Van de ondervraagden bezocht bijna 20% het corso voor het eerst, terwijl datzelfde percentage alle keren aanwezig was. De gemiddelde leeftijd van de bezoekers was 49 jaar. De bezoekers aanschouwen het corso vooral in aanwezigheid van hun partner (32%) of familie (38%).

Vorig jaar koos bijna 50% van de ondervraagden voor de fiets als vervoermiddel naar het corso. Waarschijnlijk door het regenachtige weer op zondag bleef dit percentage nu steken bij 37%. De sfeer en de gezelligheid, de boten en de arrangementen blijken net als vorig jaar de drie belangrijkste redenen om het corso te bezoeken.

De corso-organisatie is tevreden met de resultaten van het bezoekersonderzoek. Niettemin worden alle resultaten de komende maanden nog eens kritisch onder de loep genomen en meegenomen in de plannen voor volgend jaar. Het thema hiervoor wordt begin oktober bekend gemaakt.

Categorieen:
Westland Algemeen