Archief

Spoedoverleg over Koningswerf

Het college van B&W Westland is teruggekomen van vakantie om de asbestproblematiek omtrent De Koningswerf in 's-Gravenzande te bespreken.

Gemeente Westland, beheerder FRM Ontwikkeling B.V. en de winkeliers van winkelcentrum De Koningswerf in 's-Gravenzande gaan zich gezamenlijk maximaal inspannen voor een snelle tijdelijke huisvesting.

FRM heeft inmiddels offertes aangevraagd van bedrijven die tijdelijke huisvesting kunnen leveren. Winkeliers hebben zich vorige week georiënteerd op voorbeelden van tijdelijke huisvesting.

Deze week publiceert de gemeente al een bekendmaking waarin wordt aangegeven dat een bouwplan voor een tijdelijke voorziening is ingediend en dat deze vanaf 19 augustus ter inzage ligt. De wettelijke termijn voor het ter inzage liggen is zes weken.

In een overleg met alle betrokken partijen dat maandag heeft plaatsgevonden zijn naast de bovengenoemde activiteiten ook de mogelijkheden ter sprake gekomen op het gebied van ondersteuning van winkeliers die door de abrupte sluiting van hun winkel mogelijk in financiële problemen komen.

De gemeente heeft de winkeliers aangeboden op zeer korte termijn in persoonlijke gesprekken de mogelijkheden van financiële ondersteuning door te nemen. Ook beheerder FRM heeft aangegeven de winkeliers waar mogelijk en nodig te ondersteunen, onder andere in de vorm van huuropschorting.