Archief

Drukke dagen voor reddingsbrigade

Het mooie weer van vorige week woensdag en donderdag heeft de strandwacht van de

's-Gravenzandse Vrijwillige Reddingsbrigade het nodige werk opgeleverd.

In totaal werd er 12 keer EHBO verleend op de verschillende strandwachtposten. Het betrof in de meeste gevallen verwondingen aan voeten en insecten steken. Ook waren er drie vermissingen. Gelukkig zijn ouders en kinderen in korte tijd met elkaar herenigd.

Ook kwam er woensdagmiddag aan het begin van de middag een melding binnen dat een strandbezoeker zich niet lekker voelde. De strandbezoeker bevond zich op het terras van een strandpaviljoen bij strand 's-Gravenzandse Vluchtenburg. Het hulpverleningsvoertuig van de strandwacht is direct ter plaatse gegaan. Gelijktijdig is er een ambulance gealarmeerd. De strandbezoeker is met de ambulance meegegaan voor nader onderzoek.

Donderdagmiddag meldde een strandbezoeker met nekklachten zich op "Strandwachtpost Bankdijk". Na een eerste controle is voor alle zekerheid een ambulance gewaarschuwd. De strandbezoeker is vervolgens voor nadere controle naar het ziekenhuis gebracht.

Die avond kregen de strandwachters van de 's-Gravenzandse Vrijwillige Reddingsbrigade ook nog een melding binnen van een op hol geslagen paard. Het hulpverleningsvoertuig is na melding gelijk gaan kijken. Allereerst is er gezocht naar de ruiter. Na enige tijd zoeken is de ruiter gevonden. Deze mankeerde gelukkig niets. Het paard was in de tussentijd door strandbezoekers opgevangen. Ruiter en paard hebben hun weg kunnen vervolgen.

Categorieen:
Algemeen