Archief

Uitslagen Wateringse Wielerronde

De 36ste Wielerdag van Wateringen werd donderdag verreden onder tropische omstandigheden.

's avonds werd de belangrijkste wedstrijd gereden, die van de professionals, waar de winst op naam van Frank Schleck mocht worden geschreven Sebastian Langeveld en Niki Terpstra mochten de

2de en 3de plek op het podium bestijgen.

Terpstra ging de laatste ronde in met voorsprong, maar zag de anderen onderleiding van Langeveld terugkomen. Op de demarrage van Frank Schleck hadden de twee Nederlanders vervolgens geen antwoord meer. Langeveld moest genoegen nemen met de tweede plaats, derde werd Terpstra.

Derk Abel Beckeringh uit Amstelveen is de winnaar geworden van de eerste race van de 36ste wateringse wielerdag. Deze winnaar bij de nieuwelingen, die om 10.30 starte, was vanaf de 10de ronde los van het peloton. Samen met 4 medevluchters kon hij tot 2 ronden voor het einde uit de greep van het peloton blijven. De kopgroep spatte uiteen en uit kwam samen met Dylan van Baarle uit Zoetermeer en Ricardo van Klundert uit Hoogerheide aan de de finish.

De beste regiogenoot was Johnno Middelburg uit Naaldwijk op de 9de plaats.

Bij de elite en beloften gingen maar liefst 12 regiogenoten van start. De harde en snelle koers werd verreden met teleurstellend weinig publiek.

Man van de race was Ronald Bos, die als meest strijdlustig kan worden genoteerd. De winst na de wedstrijd mocht op naam van Nico Vuurens worden geschreven. Rob Disseldorp werd 2de, gevolgd door Jan van Veen die de 3de plek op het podium mocht bestijgen.

Bij de junioren is Coen Otterspeer uit Ouderkerk als eerste over de streep gekomen, Op de voet gevolgd door Coen Kauwel en Moreno Hofland.

In de 38 ronde durende race, was er halverwege sprake van een kopgroep van zo'n 15 man, met onder andere Jeffrey van Aalst uit Maasland, Sjoerd Kouwenhoven uit Honselersdijk en Jesper Asselman uit Wateringen.

Vier ronde voor het eind was er een kopgroep van 2 man, om vervolgens een ronde voor het einde weer samen te komen met de achtervolgers. Wat volgde was een massa-sprint, in het voordeel dus van Otterspeer.

Bij de dikke bandenrace won bij de 7- en 8-jarigen, Jeroen Lamens, gevolg door Ivan Strik en Nick Brabander, allemaal rijdend voor Westland Wil Vooruit.

Bij de open inschrijving mochten Maaike Meistrok (meisjes) en Jarno van der Knaap (jongens) de overwinning op hun naam schrijven.

De 9- en 10-jarigen Westland Wil Vooruit-renners die een podiumplek veroverden waren Roel Brabander, gevolgd door Martijn Knoppert en Marino Noordam. De winst van de open inschrijving in deze leeftijdsklasse mocht op naam van Tanja Zwinkels en Jim Duyvestein worden geschreven.

Bij de laatste leeftijdsgroep van de junioren, 11 en 12 jaar,werden Puck de Gier, Miquel de Zoete en Rick Lamens respectievelijk nummer 1, 2, 3. Bij de open inschrijving gingen Danielle Hoogervorst en Dennis van Leeuwen er met de eerste plek vandoor.

Aan het einde van donderdagmiddag werd de wedstrijd verreden van de Westlandse trimmers in de 3de categorie. Hier ging de winstzege naar Hein Zwinkels uit Poeldijk, gevolgd door Ivano Zwiers (Kwintsheul) en Bart vd Valk (Naaldwijk) die respectievelijk de 2de en 3de plek veroverden.