Archief

Rijsimulator 'met een slok op'

Vorige week zaterdag kregen flink wat bezoekers van het Zomerspektakel-feest in Maasdijk de kans om te ervaren hoe het is om een beetje aangeschoten of erger achter het stuur van een auto plaats te nemen.

Dit kon door de eigen rijvaardigheid te testen in een rijsimulator, waarbij diverse verkeerssituaties werden nagebootst. Bravoure maakte in veel gevallen al snel plaats voor twijfel over de eigen capaciteiten 'met een slok op'.

De door Veilig Verkeer Nederland geplaatste en begeleide rijsimulator was een initiatief van de gemeente Westland om voorbijgangers op een veilige manier te laten ondervinden hoe gevaarlijk het is om onder invloed achter het stuur te zitten.

Gemeente Westland heeft een actieprogramma terugdringen schadelijk alcoholgebruik & tegengaan drugsbeleid, waarin bewustwording van de risico's een van de belangrijkste onderdelen is.

Tijdens het Hendrik van Naaldwijkfestival (de Naaldwijkse feestweek in de laatste week van augustus) zal de simulator te vinden zijn in het Naaldwijkse centrum.