Archief

Plannen Koningshoek onduidelijk

Het is nog zeer onduidelijk hoe het vernieuwde winkelcentrum Koningshoek in Maassluis eruit gaat zien. Na kritiek van zowel de omwonenden als de raad, werkt het college aan alternatieven voor het laatst gepresenteerde plan.

Er wordt bekeken of het mogelijk is om ondergronds te kunnen parkeren, zodat de winkels hoger komen te liggen. Zo ontstaat er meer ruimte voor extra woningen of meer winkeloppervlak, wat financieel voordeel oplevert. Ook denkt het college aan verplaatsing van huidige winkels die elders in de stad gevestigd zijn, met als voorbeeld de winkels aan de Industrieweg. Of er ook werkelijk meer behoefte aan detailhandels is, moet uit onderzoek worden uitgewezen.

Er zijn ook nadelen, zo moet er aandacht worden geschonken aan het grondwaterpeil en de bodem zal moeten worden gesaneerd. Onduidelijk is nog wat dat gaat kosten. Als de bouw van een ondergrondse parkeergarage doorgaat, kan er ook niet meer in fases worden gebouwd, iets wat nu nog de bedoeling is.

In het huidige plan zal de consument parkeergeld moeten gaan betalen. De gemeenteraad vind dat het nog geen uitgemaakte zaak is, maar het college geeft toe dat er moeilijk onderuit te komen is. Er wordt toch onderzoek naar gedaan.

Als het betaalt parkeren wel wordt ingevoerd zullen de omwonenden tegen betaling een parkeervergunning krijgen, zodat er voor hen een plek is. Omwonenden die geen parkeerproblemen ervaren hoeven geen vergunning aan te schaffen, want het vergunningenstelsel zal op vrijwillige basis worden ingevoerd. Ook zullen de parkeerplaatsen waarvoor normaal betaalt moet worden, buiten de winkeltijden om, gratis te gebruiken zijn voor de omwonenden.

Categorieen:
Maassluis Algemeen