Archief

LPF dient motie in over feestweek

De fractie van LPF Westland gaat tijdens de raadsvergadering van 17 juli een motie indienen over de gang van zaken rondom de Lierse feestweek. De partij wil dat de gemeente het vergunningenbeleid op orde krijgt met betrekking tot dorpsfeesten.

Afgelopen week kwam naar buiten dat het Oranje Comité van De Lier de feestweek grotendeels wilde annuleren omdat de gemeente steeds met aanvullende eisen op de proppen kwam. Dat feest gaat nu door na een goed gesprek tussen beide partijen.

Aanstaande donderdag zal de politiek zich ook buigen tijdens de commissievergadering over orde en veiligheid. John Witkamp wil het punt niet van de agenda halen. Er komt een stevig debat. Ook andere fracties hebben vragen gesteld over de gang van zaken.

Een specialist op het gebied van grote evenementen met veel bezoekers gaat de gemeente en het Oranje Comité De Lier helpen met het maken van een veiligheidsplan. Deze man komt uit Westland en zegt ervaring te hebben met grote feesten. De leden van het Oranje Comité kennen deze persoon niet.

Deze man heeft zich gemeld bij de gemeente nadat er via diverse media, waaronder de WOS en het AD aandacht kwam voor de zaak. De leden van het comité waren dinsdagavond alweer bij elkaar. Niet om over de afgelopen problemen te praten, maar om door te gaan tot de orde van de dag.

De actie op vriendenwebsite hyves red de lierse feestweek 2008! heeft zo'n 3500 aanhangers opgeleverd. De Hyvesleden zijn blij dat uiteindelijk hun feest door gaat.

Categorieen:
De Lier Westland Algemeen