Archief

Nieuwbouwplannen Pieter van Foreest

De Raad van Bestuur van de Stichting Pieter van Foreest heeft besloten de bouwvergunning rond de situatie Triangel in De Lier niet te zullen gebruiken, omdat het gebouw niet in deze vorm zal worden grealiseerd. Er zal een nieuw bouwplan worden uitgewerkt.

Dat blijkt uit de antwoorden van de schriftelijke vragen, die de fractie van GemeenteBelang Westland heeft gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

De nieuwbouwplannen van Pieter van Foreest, die aansluiten op de bestaande Triangel in De Lier, zouden de huidige doorgang achter het gebouw onmogelijk maken. Ook de achterliggende Zeeheldenbuurt in De Lier zou door de huidige corridor tussen de Triangel en het Ruijterhof slechter bereikbaar zijn voor fietsers en voetgangers. De fractie van GemeenteBelang Westland heeft dan ook voorgesteld om de corridor te verhogen, zodat het mogelijk wordt hier onderdoor te gaan.

De nut en noodzaak van het verhogen van de corridor zal tezijnertijd, in relatie met het nieuwe bouwplan, opnieuw worden bekeken.

Categorieen:
De Lier Westland Algemeen