Archief

Bedrijfsleven tegen waterplan

Het georganiseerde bedrijfsleven in gemeente Westland is fel tegen het voorstel Waterplan van gemeente Westland en Hoogheemraadschap Delfland. Zij willen met hun waterplan een forse rekening neerleggen bij het bedrijfsleven. Als dit plan doorgaat worden ondernemers verplicht gratis hun grond beschikbaar te stellen voor waterberging.

Gemeente Westland en Hoogheemraadschap Delfland hebben onlangs een concept waterplan uitgebracht. Vanwege klimaatverandering is hierin ongeveer 160 hectare extra ruimte gereserveerd voor water, met name waterbergingsplaatsen. Het bedrijfsleven vindt dit te ver gaan. De grond die gratis beschikbaar moet worden gestelt, wordt niet gecompenseerd met bouwruimte elders.

Nu wordt voorgesteld die extra bergingsruimte ook te eisen in bestaande glastuinbouwgebieden en op bestaande bedrijventerreinen, zonder dat er sprake is van extra bebouwing van het grondoppervlak.

Het bedrijfsleven heeft aan de gemeente en hoogheemraadschap voorgesteld om de kosten collectief te verdelen. Deze voorstellen zijn tot op heden afgewezen.

Categorieen:
Westland Algemeen