Archief

Feestweek De Lier op losse schroeven

De feestweek in De Lier gaat dit jaar mogelijk grotendeels niet door. Het feest van het Oranje Comité en horeca is als enige Westlandse festiviteit uitgekozen om deel te nemen aan een Pilotveiligheidsplan van de politie. Het Oranje Comité en de horeca kunnen op zo'n korte termijn niet voldoen aan de veiligheidseisen benoemd in het plan.

De organisatie heeft woensdag een extra vergadering belegd en gaat een brandbrief naar het college en de fracties sturen. Ook willen ze een gesprek met de burgemeester. Als de eisen blijven, gaat de avond programmeering van de feestweek niet door.

De Lier is uitgekozen omdat de feestweek jaarlijks groeit qua bezoekers. Een aantal punten uit het plan zijn: een enorme toename van beveiliging, het schrijven van een risicoanalyse en tijdens de festiviteiten iedere anderhalf half uur bij elkaar komen in het oude politiebureau voor een veiligheidsoverleg.

Zo zijn er nog meer punten waar de organisatie, op zo'n korte termijn, niet aan kan voldoen. Het complete veiligheidsplan moet op 11 juli ingeleverd worden en dat is niet haalbaar, aldus het OC De Lier.

Categorieen:
De Lier Westland Algemeen