Archief

Oude Veiling wordt gesloopt

Het voormalige veilinggebouw in Maasland gaat tegen de vlakte. Dit heeft het college van de gemeente Midden-Delfland dinsdag tijdens een persconferentie bekend gemaakt. Niemand kan het besluit nog keren.

Ook niet de gemeentelijke monumentencommissie,

de Stichting Behoud Oude Veiling, de historische verenigingen, én de 2000 ondertekenaars van de handtekeningenactie.

De monumentencommissie was verdeeld in haar oordeel om het gebouw wél de status van gemeentelijk monument te geven. Met een stem meerderheid vond deze commissie de Oude Veiling wel een gemeentelijk monument.

Het college zal nu een vergunning afgeven om het gebouw te slopen. Wethouder van Nimwegen vertelde dat haar afweging om tot sloop over te gaan los staat van het nieuwbouwproject van projectontwikkelaar Bouhuisen.

Projectontwikkelaar Bouhuisen wil luxe villa's bouwen op de grond van de kistenfabriek en het oude veilinggebouw. Bouhuisen heeft een plan ontwikkeld waarin luxe villa's in het groen worden gebouwd.

Of deze bouw doorgaat is nog maar de vraag, de fracties in de gemeenteraad hebben tegen de bouwplannen gestemd. Het college staat open

voor een toekomstige ontwikkeling met ruimte voor de betekenis van de plek. Er wordt een visie in het gebied ontwikkeld. Het college ziet deze plek als toegangspoort van Maasland in het Midden-Delfland gebied. In dit gebied is ook de rotonde bij de af- en opritten als twee horecazaken meegenomen.

Het college heeft de Rotterdamse stedenbouwkundige Riek Bakker ingehuurd, om voor de Poort van Maasland een toekomstvisie te ontwikkelen. In september wordt dit aan de gemeenteraad gepresenteerd.