Archief

Meer voorstanders grenzen open

In navolging van burgermeester van der Tak, zijn ook de werkgevers en vakbonden van mening, dat met ingang van volgend jaar de grenzen open kunnen voor Roemeens en Bulgaars personeel.

De sociale partners zijn van mening dat de huidige krapte op de arbeidsmarkt, zowel in Nederland als ook in Polen, maakt dat er ruimte is om de grenzen open te stellen voor Bulgaren en Roemenen, zo schrijven zij in een brief aan de Tweede Kamer.

Evenals een Kamermeederheid, maken ook de ondernemers en de vakbeweging zich zorgen om de problemen die er nu zijn met pools en andere Oost-Europees personeel. De sociale partners geven aan dat zij er hard aan werken om dit najaar "een sluitende aanpak'' te hebben voor deze problemen,

Werkgevers en bonden eisen daarom van het kabinet duidelijke maatregelen op het gebied van

de hygiëne en brandveiligheid van huisvesting, evenals een grotere opsporingscapaciteit in de aanpak van oneerlijke concurrentie door illegale arbeid, uitbuiting en malafide uitzendbureaus.

In onze regio heeft GemeenteBelang Westland aangegeven zich zorgen te maken over de krapte op de woningmarkt en dan met name voor jongeren als daar huisvesting voor Bulgaren en Roemenen bijkomt wordt dat probleem alleen nog maar groter, aldus de partij.

Categorieen:
Westland Algemeen