Archief

Verdachten bloementruc opgepakt

De poltie verwacht met de aanhouding van twee verdachten van 15 en 19 jaar uit Naaldwijk een babbeltruc met bloemen te hebben opgelost.

Een jongen belde bij een woning aan de Rijssenburgerwerg in Poeldijk aan en bood de bejaarde bewoonster een bos bloemen te koop aan voor twee euro. De vrouw besloot de bloemen te kopen en pakte haar portomonnee. De jongen was erg hulpvaardig en hielp de bloemen in een vaas te zetten. Terwijl de vrouw op zoek was naar een vaas, wist de jonge verdachte haar portomonnee met pinpas en bijbehorende code mee te nemen. Later op de dag werd er met de pas een groot geldbedrag van de rekening gepind.

Uit onderzoek van deze zaak kwam de identiteit van de twee verdachten naar voren. De politie heeft maandag een 15-jarige verdachte in Naaldwijk aangehouden. Hij is donderdag voorgeleid voor de rechter-commissaris. Die besliste dat de jongen langer in voorarrest moest blijven. In deze beslissing heeft meegespeeld dat de jongen al eerder dit soort zaken heeft gepleegd en hiervoor ook een straf heeft gehad.

De 19-jarige verdachte ook uit Naaldwijk is woensdag aangehouden in Den Haag. Hij moet zich aanstaande dinsdag verantwoorden voor de rechter.