Archief

Project Woudse droogmakerij gestart

Het Polderproject Woudse Droogmakerij is donderdag 19 juni officieel gestart. In dit project gaan glastuinders de waterkwaliteit in hun eigen polder verbeteren. Bij de startbijeenkomst waren veel telers aanwezig.

Zowel individuele telers, als de telersorganisatie LTO Glaskracht Nederland vinden een hoge kwaliteit van het oppervlaktewater belangrijk. De Woudse Droogmakerij bij Den Hoorn wordt overwegend gebruikt voor glastuinbouw, ongeveer 45 hectare glas van zo'n twintig bedrijven. De aanwezige telers tijdens deze bijeenkomst vertegenwoordigen driekwart van het totale areaal.

Veel telers gaven aan zich in te willen spannen om een volgende stap te maken in het verminderen van emissie van meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen naar het oppervlaktewater. Zij krijgen daarbij steun van hun leveranciers, het Hoogheemraadschap van Delfland, LTO Glaskracht Nederland en specialisten uit het project Telen met Toekomst (WUR Glastuinbouw en DLV Plant).

De samenwerking tussen de betrokken partijen moet leiden tot meetbare resultaten voor de waterkwaliteit en teeltmaatregelen die het rendement van de bedrijven garanderen. De kennis uit dit project wordt ingezet om landelijk stappen te zetten bij het verminderen van de emissie.

Categorieen:
Algemeen