Archief

Miljoenste bezoeker in het Keringhuis

Het Keringhuis bij de Maeslantkering ontving dinsdag rond 15:00 uur de miljoenste bezoeker sinds de opening in 1996. De miljoenste bezoeker is de heer Lou Voogt uit Maasdijk.

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water in Zuid-Holland, is een informatiecentrum waar je meer te weten kunt komen over water(beheer) en over de Maeslantkering. In het Keringhuis participeren Rijkswaterstaat, provincie Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap van Delfland.

De miljoenste bezoeker ontving een bos bloemen, een taart en een waardebon uit handen van Marc Walraven, hoofd van het Waterdistrict Nieuwe Waterweg van Rijkswaterstaat. De waardebon is in te wisselen voor een vaartocht met een vaartuig van Rijkswaterstaat. Tijdens de vaartocht komt de miljoenste bezoeker langs een aantal plekken die te maken hebben met veiligheid tegen hoogwater. In veel projecten werken verschillende overheden, waaronder de provincies, Rijkswaterstaat en de waterschappen samen om de Nederlandse kust te versterken in verband met de verwachte zeespiegelstijging.

Categorieen:
Maasdijk Algemeen