Archief

Politie pakt twee verdachten op

De politie heeft woensdag twee mannen aangehouden van 21 en 23 jaar oud op verdenking van diefstal. De verdachten hadden vroeg in de ochtend een portemonnee gestolen uit een vrachtauto, welke stond te lossen bij een autodealer aan de Vermeerlaan in Maassluis.

De chauffeur was op dat moment bezig met zijn lading. In de portemonnee zat ook de pincode. Na de diefstal heeft de chauffeur een scooter voorbij zien rijden met twee personen erop.

Twee getuigen hadden de scooter met de twee berijders met hoge snelheid over de Vermeerlaan en Rembrandtlaan zien rijden. Later in de nacht werden de twee berijders van de scooter rond zes uur op de Prinses Julianalaan door agenten lopend gezien.

Bij het zien van de politie gingen de twee er vandoor. Na een korte achtervolging konden ze aangehouden worden. De mannen konden zich niet legitimeren en werden aangehouden. Een 21-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 23-jarige man uit Maassluis werden door politiemensen overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.

De scooter werd niet terug gevonden. Op het afdak van een trappenhuis in de omgeving van het winkelcentrum bij de Mesdaglaan troffen agenten enkele honderden euro's, een pinpas en een breekijzer aan. De pinpas stond op naam van de chauffeur. De goederen zijn in beslag genomen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen