Archief

Politie arresteert minderjarigen

Politie, heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 15-jarige jongen uit Maassluis en een 16-jarige plaatsgenoot gearresteerd na een poging woninginbraak gevolgd door een in scene gezette gijzeling.

Rond half drie meldde een getuige een poging inbraak in de woning aan de Wipmolen. Politiemensen gingen direct naar de woning toe en troffen in de tuin twee jongens aan. Een van hen hield plotseling de andere jongen onder schot met een vuurwapen. Hij vertelde dat het om een gijzeling ging en eiste dat de agenten hen liet gaan.

Agenten hielden vanwege het vuurwapen het tweetal onder schot omdat zij dankzij de getuigenverklaring wisten dat dit tweetal samen had ingebroken en er dus geen sprake was van een gijzeling.

Na het lossen van een waarschuwingsschot bleef het tweetal de zogenaamde gijzeling volhouden. Nadat inmiddels meerdere politiemensen ter plaatse waren, trok de 'gegijzelde' het vuurwapen uit handen van de 'gijzelnemer' en gooide het op de grond. Hierop werd het tweetal, na plegen van verzet, gearresteerd.

Na onderzoek bleek dat het om een imitatievuurwapen ging. Deze is in beslag genomen.

De twee verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De recherche onderzoekt of het tweetal verantwoordelijk is voor meerdere inbraken.

Categorieen:
Maassluis Algemeen