Archief

Kasenergie in Hoogeland haalbaar

Het leveren van alternatieve en duurzame energie aan de toekomstige nieuwbouwwijk Hoogeland in Naaldwijk lijkt technisch en economisch haalbaar.

Dat blijkt uit een onderzoek dat KEMA in opdracht van de gemeente Westland heeft uitgevoerd. Een belangrijk onderdeel hiervan is de levering van zonnewarmte vanuit de semi-gesloten kas van de Prominentgroep in 's-Gravenzande. Prominent is een vereniging van 30 tomatentelers in Westland.

De betrokken partijen, gemeente Westland, Telersvereniging Prominent, Woningcorporatie Vestia en Stichting Zorginstellingen Pieter van Foreest, hebben hiervoor afgelopen week een intentieovereenkomst ondertekend.

In deze overeenkomst staan afspraken over de vervolgstappen die moeten leiden tot een optimaal systeem van duurzame energievoorziening van de kas van Prominent naar de wijk Hoogeland.

In Hoogeland te Naaldwijk zal een woonwijk met ongeveer 1200 woningen worden gebouwd in combinatie met enkele maatschappelijke voorzieningen, waaronder verpleeghuis De Naaldhorst.