Archief

Gemeenten tevreden met verkoop

De gemeenten Westland en Midden-Delfland zijn tevreden met de verkoop van het kabelnetwerk van CAIW aan Rabo Bouwfonds en de commerciële organisatie aan BV's van het huidige management.

Dit laten de wethouders Van der Zwan van Westland en Van den Berg van Midden-Delfland in een verklaring weten.

"De markt waarin CAIW opereert kent door snelle ontwikkelingen steeds nieuwe mogelijkheden", aldus de wethouders. "CAIW wil op deze markt voorop blijven lopen. Het verder uitbreiden van de activiteiten van CAIW brengt weliswaar een forse groei- en winstpotentie met zich mee, maar ook risico's die wij als gemeenten niet zomaar kunnen nemen"

"CAIW heeft meer toekomstperspectief als zij niet meer in overheidshanden is. Wel hebben wij onder andere als voorwaarde gesteld dat de verkoop geen gevolgen mag hebben voor de medewerkers van CAIW. Dat is in de nieuwe situatie zeker gesteld. Daarnaast is de verkoop ook in het belang van de klanten van CAIW.", aldus de gemeenten.

Het college van burgemeester en wethouders van Westland zal bij de komende Voorjaarsnota aan de gemeenteraad voorstellen om met de verkoopopbrengst risicoloze rentevoordelen te genereren. Hierdoor wordt de financiële soliditeit van de gemeente versterkt.

Volgens wethouder Van den Berg wil ook het college van Midden-Delfland de verkoopopbrengst gebruiken voor het verbeteren van de financiële structuur van de gemeente. Het college zal dit in het kader van de Voorjaarsnota voorstellen aan de gemeenteraad.