Archief

Boktorren: bomen gerooid

Als gevolg van de aanwezigheid van Oost-Aziatische boktorren worden bij 12 bewoners in Honselersdijk alle bomen rond hun huis gerooid. Dit staat te lezen op AD.nl.

Alle esdoorns in een straal van driehonderd meter in de omgeving van de Sprongenloet, een tuindersweg, moeten ook worden gekapt. Dat geldt ook voor bomen in gemeentegrond.

Het gevolg in Honselersdijk is dat zo'n negentig bomen en struiken op korte termijn worden gerooid. In een straal van honderd meter van het bedrijf Bonsai Garden Centre worden alle bomen en struiken met wortel en al verwijderd die voor de boktor aantrekkelijk zijn.

De Plantenziektekundige Dienst (PD) zoekt deze week in een straal van 600 meter buiten het Bonsai Garden Centre naar de aanwezigheid van de Oost-Aziatische boktor. De boktor werd vorige maand in het bedrijf in Honselerdijk ontdekt in een partij geïmporteerde esdoorns uit China.

De larven zitten ín de stam. De bomen moeten met wortel en al verwijderd worden. Dat is noodzakelijk, omdat de insecten vooral onderaan actief zijn. De bomen vallen zonder ingrijpen op den duur om.

Categorieen:
Honselersdijk Algemeen