Archief

Gemengde reacties op besluit A4

Er komen nog steeds reacties binnen op het voorgenomen besluit van het Kabinet om de verlengde A4 aan te leggen.

De regionale overheden zijn blij dat minister Eurlings hun argumenten en standpunten heeft overgenomen. Dit zegt gedeputeerde Martin van Engelshoven-Huls. Samen met minister Eurlings is hij binnen het programma Randstad Urgent verantwoordelijk voor de besluitvorming over de A4: "

Portefeuillehouder Baljeu van Stadsregio Rotterdam, samen met de Minister verantwoordelijk voor het voor Rotterdam essentiële Urgentieproject A13/A16 is blij dat de minister heeft toegezegd dat de A13/A16 geen vertraging zal oplopen als gevolg van de keuze om het alternatief A13+A13/A16 ook uit te werken.

Wethouder en portefeuillehouder Smit van Stadsgewest Haaglanden is verheugd dat de minister nu al juridische risico's wil ondervangen door een zorgvuldig proces in te gaan, met de toezegging dat zodra een formele onderbouwde keuze voor de A4 mogelijk is hij deze de volgende dag zal nemen.

De gemeente Schiedam is echter teleurgesteld over de keuze van minister Eurlings voor het doortrekken van de A4 door Midden-Delfland. De gemeente vindt het onbegrijpelijk dat Eurlings niets ziet in het alternatieven. Volgens Schiedam wijzen verkeersstudies dat de aanleg van de A4 de files niet zullen oplossen. De werkgeversorganisaties zijn daarentegen tevreden.