Archief

'VMBO Gasthuislaan excellent'

De afdeling VMBO gemengde en theoretische leerweg van het ISW aan de Sweelincklaan in 's-Gravenzande scoort excellent volgens de onderwijsinspectie. Volgens Elsevier scoort de school eveneens goed. Deze VMBO-afdeling van het Holland College aan de Burgemeester Elsenweg in Naaldwijk scoort daarentegen een onvoldoende.

Zoals ieder jaar zijn alle scholen in het Elsevier-onderzoek beoordeeld op het aantal zittenblijvers in de onderbouw, doorstroom in de bovenbouw en het gemiddelde examencijfer. Voor het eerst is het verschil tussen de cijfers op schoolexamen en centraal examen meegewogen. Nieuw is ook dat van alle scholen de prestaties zijn gemiddeld over drie jaargangen: 2004, 2005 en 2006.

Elke school krijgt een eindoordeel van Elsevier en van de Inspectie. Het Elsevier-oordeel betreft de 'harde' prestaties, bij het Inspectie-oordeel wordt rekening gehouden met de achtergrond van de leerlingen.

De HAVO- en VWO-afdelingen van het Accent College in Maassluis en het ISW aan de Tiendweg in Naaldwijk scoren voldoendes.