Archief

Brand in woning serviceflat

In een woning op de tweede etage van serviceflat Het Oudeland aan de Berkenstraat in 's-Gravenzande heeft zaterdag aan het einde van de middag korte tijd brand gewoed.

De brandweerposten van 's-Gravenzande en Naaldwijk waren uitgerukt. Ook de hoogwerker van brandweer Monster was ter plaatse. De brandweer gaf de code grote brand. De brand was snel onder controle.

De 74-jarige bewoonster van de brandende woning kon zelf de woning verlaten en is door ambulancepersoneel gecontroleerd. Zij heeft een aantal brandwonden aan haar handen overgehouden aan deze brand, maar kwam verder met de schrik vrij.

Een aantal bewoners binnen de flat moest hun woning verlaten en werd opgevangen in de centrale hal van de serviceflat. Een aantal bewoners kon na het blussen van de brand niet terugkeren in hun huis als gevolg van rook- en waterschade in de flat. Zij hebben de nacht ergens anders doorgebracht.

De exacte oorzaak van de brand is nog niet bekend. Volgens de woordvoerder van brandweer Haaglanden is de brand ontstaan in de buurt van de televisie, maar hoeft dat niet de TV zelf te zijn geweest. De schade wordt geraamd op 150.000 euro.