Archief

Omzetgroei FloraHolland 4,6%

FloraHolland staat vanaf 1 januari 2008 officieel als één organisatie in de markt. De zes vestigingen van de nieuwe fusiecombinatie in Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg, Venlo, Bleiswijk en Eelde en de bemiddelingsorganisatie FloraHolland Connect bereikten in 2007 een omzetgroei van 4,6%.

Gezamenlijk realiseerden bloemen- en plantenkwekers via de marktplaatsen van de coöperatie een omzet van ruim 4 miljard euro.

Snijbloemen waren goed voor een gezamenlijke omzet van 2,5 miljard euro. In kamer- en tuinplanten werd respectievelijk 1,27 miljard euro en 298 miljoen euro omgezet.

De zes vestigingen van FloraHolland hebben ook individueel een relatief goed jaar achter de rug. De klokomzet in Naaldwijk steeg met 2% tot 895 miljoen euro.

De klokverkoop via het digitale handelssysteem Kopen Op Afstand nam in 2007 met circa 75% opnieuw sterk toe.

In 2008 investeert FloraHolland 86 miljoen euro in onder meer vastgoed voor handelshuisvesting, waaronder Trade Parc Westland.

In Aalsmeer en Naaldwijk krijgt de virtualisering van de verkoop in 2008 vorm door een verdere uitrol van beeldveilen en Kopen Op Afstand.

Op de vestiging Naaldwijk wordt verder het plantencluster op Trade Parc Westland II samen met klanten verder ontwikkeld, waardoor de ketenefficiency verbetert. Verder start de pilot E-trade, waarmee buiten kloktijden handel kan worden ingekocht en afgeleverd.