Archief

Buikgriepvirus Kreek over hoogtepunt

Verzorgingshuis De Kreek in 's-Gravenzande is over het hoogtepunt heen van het zeer besmettelijke virus dat onder meer buikgriep veroorzaakt. Dit zei de heer De Vries, lid van de raad van bestuur van Pieter van Foreest voor de microfoon van WOS Radio.

De Vries adviseert bezoekersde kortst mogelijke weg in het verzorgingshuis te nemen om opnieuw een uitbraak te voorkomen. Het virus is niet levensgevaarlijk, maar erg vervelend.

De verzorgingshuizen in de regio, waaronder De Triangel in De Lier, De Kreek en Sonnevanck in 's-Gravenzande hebben maatregelen genomen om dit virus tegen te gaan. Op Sonnevanck in 's-Gravenzande heerst het virus nog op de tweede etage.

Er zijn diverse extra maatregelen genomen, zoals het extra schoonmaken van de toiletten en deurkrukken. Ook zijn nieuwjaarsrecepties afgelast, om te voorkomen dat groepen mensen met elkaar in contact komen en zo het virus overbrengen.

Uit onderzoek moet blijken om welk virus het gaat. De kans is groot dat het om het norovirus gaat, waarbij diarree en braken de opvallendste verschijnselen zijn.