Archief

Veel kleine brandjes jaarwisseling

Tijdens de jaarwisseling is de brandweer in de regio veel uitgerukt voor het blussen van kleine branden.

In Westland kwam de brandweer gedurende oudjaarsavond- en nacht tientallen keren in actie. In Monster kreeg de brandweer meldingen van brandende motorvoertuigen in de Duijvenvoordestraat en Molenstraat. Verder waren in deze kern o.a. vuren op de Braamstraat, Mondriaan en Duinvallei. Ook was er een vreugdevuur op de strandweg in Ter Heijde.

In Naaldwijk kwam de brandweer in actie om vuren te blussen op o.a. de Geestweg, Maroc, Koningstraat en Grote Achterweg, in Kwintsheul woedde een forse buitenbrand op de Kievit en in Maasdijk heeft de brandweer het vuur geblust van branden op de Korte Kruisweg en Oranjeplein.

In de kernen van De Lier en Wateringen bleven de branden beperkt van omvang.

De Westlandse brandweer kreeg een aantal meldingen van binnenbrandjes in woningen. De brandweer werd gestuurd naar woningen aan de Colmanstraat in Naaldwijk. Jupiter in Poeldijk en Condorhorst in Honselersdijk. Ook kwam de brandweer in actie bij een brandmelding bij een kas aan de Bloemenlaan in 's-Gravenzande. In alle gevallen bleef de schade beperkt.

In Midden-Delfland was het rustig. De brandweer van Den Hoorn bluste nog wel een brand bij een motorvoertuig op de Konining Wilhelminalaan.

De brandweer is ook in het Rijnmonddeel van de regio een aantal keren uitgerukt voor diverse branden. In Maassluis waren vreugdevuren op de Seringenstraat, GA Brederolaan en Reigerlaan, in Hoek van Holland was er een fors vuur op de Tasmanweg en Dubbele Arendstraat.