Archief

Terugblik 2007: veel branden

In 2007 zijn in de regio opvallend veel branden met de code zeer grote brand uitgebroken. Dit is een stijging ten opzichte van de voorgaande jaren.

Op Nieuwjaarsochtend 2007 vonden twee bejaarde bewoners de dood bij een brand in hun flat aan de Merellaan in Maassluis. De oorzaak was een vuurpijl.

De woning brandde uit.

In maart werd een kassencomplex aan de Geerbos in Maasdijk in de as gelegd. Het betrof hier een chrysantenkwekerij. Er waren hier geen gewonden, maar de schade liep in de miljoenen euro's. Het vuur greep snel om zich heen.

In april hebben de hulpdiensten opgeschaald naar Grip 1, een opschalingscode bij grote incidenten. Er woedde een enorme brand bij een bloembollenbedrijf aan de Zwethkade Zuid in Den Hoorn. Er werden diverse woningen ontruimd. De burgemeester van Midden-Delfland voorkwam met een noodverordening dat het gebied met ramptoeristen werd overspoeld. Ook hier liep de schade in de miljoenen euro's.

In juli ging een bedrijfsverzamelgebouw aan de Paul Captijnlaan in Poeldijk in vlammen op. Ook hier betrof het een zeer grote brand, met de inzet van tientallen brandweereenheden.

In de laatste week van 2006 was er overigens nog de zeer grote brand op het terrein van The Greenery in Westerlee.