Archief

Woningbrand in 's-Gravenzande

In een woning aan de Prinses Irenestraat in 's-Gravenzande heeft in de nacht van zaterdag op zondag een forse brand gewoed. Er raakte niemand gewond. De oorzaak is waarschijnlijk een defecte elektrische kachel.

De bewoonster, die met haar twee kinderen lag te slapen op de eerste verdieping, werd wakker door een vreemd geluid op zolder. Nadat zij op onderzoek was uitgegaan en het luik open deed van de zolder ontdekte zij de brand. Hierop heeft zij haar kinderen in veiligheid gebracht en belde ze de alarmcentrale van de brandweer.

Bij aankomst van de brandweer stonden de bewoners van de brandende woning en de twee naastgelegen woningen al op straat. Om branduitbreiding naar de buren te voorkomen werden meerdere blusvoertuigen en een hoogwerker ingezet.

Het dakbeschot onder de dakpannen en de zolder raakte door de brand zwaar beschadigd. Nadat de brandweer de woningen had geventileerd konden de bewoners weer terug naar hun eigen woning. De totale schade aan de woning bedraagt circa 30.000 euro.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen