Archief

Stolze moet ruiten betalen

Het openbaar ministerie in Den Haag heeft besloten dat de bloemenkweker Stolze die op 13 september de ruiten van een busje vernielde, de schade moet vergoeden.

De man betrapte die dag twee inbrekers bij zijn kas in De Lier. Om het de inbrekers onmogelijk te maken te vluchten, verwijderde hij de autosleutels uit hun busje en zette deze bus klem door er twee auto's om heen te parkeren.

Vervolgens sloeg hij de voor- en achteruit van het busje kapot. Het OM concludeert dat inslaan van de ruiten niet meer nodig was om het wegrijden te beletten. Daarom is er sprake van vernieling.

Het busje bleek gehuurd en het verhuurbedrijf heeft vervolgens aangifte gedaan. De man moet de schade vergoeden die het verhuurbedrijf heeft geleden. Als de bloemenkweker deze schade vergoedt, is de zaak daarmee afgedaan. Zoniet zal de officier de zaak voorleggen aan de politierechter.

De inbrekers zijn er te voet van door gegaan, onderzoek naar hen heeft niet geleid tot aanhoudingen. Het staat vast dat degene aan wie het busje was verhuurd, niet voldoet aan het door de bloemenkweker opgegeven signalement.

Categorieen:
De Lier Algemeen