Archief

Eerste paal basisschool Maasland

Na een lange periode van overleg, voorbereiding en plannen maken is vrijdag de officiële eerste paal geslagen voor de nieuw te bouwen Protestants Christelijke basisschool aan de Doelstraat in Maasland.

De naam van de nieuwe school is 'De Groene Oase'. De nieuwbouw komt in de plaats van de huidige basisscholen Klim-Op en 't Spreeuwenest en wordt gebouwd op de voormalige locatie van basisschool Klim-Op.

De Klim-Op is verplaatst naar een tijdelijk gebouw aan de Baanderheer in sportpark 'De Commandeur'. 't Spreeuwenest blijft zitten op de huidige locatie totdat de nieuwbouw in gebruik kan worden genomen. Naar verwachting is dit met ingang van het nieuwe schooljaar 2008-2009.

De nieuwe basisschool bevat 15 lokalen, een speellokaal en een ruimte voor buitenschoolse kinderopvang die door Catalpa Kinderopvang zal worden verzorgd. Beide basisscholen waren al eerder bestuurlijk samengevoegd, maar zullen met het nieuwe schoolgebouw ook fysiek één geheel gaan vormen. Het totale project kost 3.2 miljoen euro.

Categorieen:
Maasland Algemeen